Friday, 25 June 2010

AFFILIATE PRODUK DIGITAL - EBOOK BUAT DUIT ONLINE - PART 1

BUAT DUIT ONLINE.... satu ayat keramat yang menjadi impian semua orang termasuklah aku yang tengah menaip ni. he..he..he...

Sejak tahun 2000-an berlumba-lumba semua orang mencuba nasib di internet. Semua nak Buat Duit Online. Dalam banyak2 tu rasa-rasanya berapa % kah yang berjaya? Bagaimana mereka ini berjaya? Macam mana pulak yang gagal...di manakah salahnya

Sebenarnya nak buat duit online ni kena step by step. Banyak benda kena belajar. Bukan main terjah je...Apa korang ingat macam MELODI ke yang boleh terjah2 orang ni.

Ari ni aku nak cakap pasal satu Ebook yang mungkin korang boleh baca, refer dan promote. Salah satu cabang buat duit online ialah buat duit dengan Adsense. Apa Adsense tu..a bird..a plane...no it is IKLAN!!!!

Adsense ni merupakan satu program pengiklanan di bawah google. ADSENSE ni berfungsi bila korang ada blog sendiri dan tepek iklan ADSENSE kat blog korang. Kalau blog korang tu bagus...visitor statistic mencanak naik hari-hari maka kemungkinan korang akan mendapat $$$$ itu tinggi. Caranya bila iklan adsense muncul dalam blog korang...jika ada mana2 visitor klik iklan itu maknanya....korang dah dapat $$$$

Syarat utama nak buat duit online dengan ADSENSE ialah korang mesti kena ada blog. Kalau tak dak blog korang nak tepek iklan Adsense tu kat mana? Jadi Ebook ni memang teramat sesuai untuk mereka yang baru nak mengenali dunia blog. Pendek kata newbie la. Inilah kumpulan niche yang paling sesuai.

Korang paham ke tak apa yang aku cakap ni? Kalau tak paham apa kata korang klik je banner kat bawah ni



Kalau newbie yang baca post aku ni mesti akan tertanya satu soalan. Macam mana nak buat blog..??? mmmmm.. aku nak rehat jap. Pasal nak buat blog nanti aku akan citerkan dalam part 2 plak....da..da..di..di..du..du


Selamat Buat Duit Online Dengan Affiliate

5 comments:

  1. utk buat duit melalui blog bukan smudah yg kite sangka.terlalu byk kerja yg kite perlu lakukan.bukan setakat buat blog kite sudah menjana pendapatan malahan ianya lebih dr itu.utk buat duit melalui blog kite harus mempuyai sifat tidak berputus asa.kata org putih don't easy to give up when you challenge facing you.kental jiwa and then barula boleh berjaya.

    http://al-iklan.com

    ReplyDelete
  2. Daftar prog affiliate secara percuma
    http://www.klikjer.com/members/idevaffiliate.php?id=9576

    Ingin dapatkan panduan berbentuk video untuk teknik marketing affiliate?
    layari;
    http://bit.ly/affvids

    ReplyDelete
  3. hoho baguss article tu...slmat menulis blog kawan2....baru saja bermula...hihi

    http://www.pasifincomeforex.blogspot.com

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails